Wis alle keuzes
Accommodatie type
 • Stacaravan(1)
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Campania

(1 camping)
 • Camping Baia del Silenzio Camping Baia del Silenzio Camping Baia del Silenzio Camping Baia del Silenzio
  Camping Baia del Silenzio
  • Regio:Campania

  In de charmante plaats Palinuro ligt deze sfeervolle familiecamping. Op Camping Baia del Silenzo zijn ontzettend veel sportfaciliteiten te vinden voor jong en oud en ook het professionele animatiet...

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

De regio Campania wordt begrensd door Latium in het noordwesten, Molise in het noorden, Apulie in het noordoosten, in het oosten aan Basilicata en in het westen aan de Tyrreense Zee. Hiermee is de regio te vinden in het zuiden van Italie en kent de streek een ideale ligging tussen populaire badplaatsen, gastvrije dorpjes en bezienswaardige steden. Campania is erg geliefd onder de campingbezoekers en er zijn dan ook veel sfeervolle campings in dit, volgens de Romeinen, gelukkige landschap te vinden.

Uitstapjes en bezienswaardigheden in Campania

In Campania zijn ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden. Zo kun je in Paestum de Griekse tempels bezoeken, in Cunae kun je een kijkje nemen bij de grot van de Sibylle en je kunt de prachtige eilanden Procida, Ischia en Capri bezoeken. De oude Romeinse steden Pompeii en Herculaneum zijn het ook absoluut waard eens aan te doen wanneer je op een camping in de regio verblijft. Bezoek ook de Costiera Amalfitana van Sorrento tot Salerno en de Romeinse villa’s van Stabiae en Oplontis.

Tips in Campania

Als er een natuurverschijnsel is dat eigenlijk altijd wel de moeite van het bekijken waard is, dan is het wel een vulkaan. In Campania zijn diverse vulkanen te vinden, als de vulkanen van de Vesuvius en de Solfatara.